Наш залив е сред най-красивите в света


Наш залив е сред най-красивите в света
Снимка:

1707

Каварненският залив „Болата” става част от Клуба „Най-красивите заливи в света”.

Това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна.

Приемането на „Болата” в елитната компания на световните райски кътчета е решено преди дни в Бодрум на годишната сесия на Клуба. Пълноправното вливане на първия български залив в елитната група на райските кътчета ще стане на следващото редовно заседание на Клуба, което ще бъде догодина в Камбоджа.

Кандидатурата на българския залив е представена и защитена от вицепрезидента на Клуба Мария Мейра, която е и кмет на португалската община Сетубал.

Три дни след признаването на „Болата” за един от най-красивите заливи в света, Мейра и председателят на Асоциацията на Българските Черноморски общини и кмет на Аксаково Атанас Стоилов подписаха официално споразумение за побратимяване на Сетубал и Аксаково.

На сесията в Камбоджа се очаква Мария Мейра да оглави елитния Клуб на заливите и съвместно с партньора си от Аксаково инж. Стоилов да внесат втора номинация на български залив – Созополския, за пълноправно членство сред най-красивите заливи в света.

„Приемането на български залив сред най-красивите в света е изключително добра възможност България да заяви присъствието си като световна туристическа дестинация през Клуба на най-красивите заливи. Ако България има два свои залива в Клуба, това ще я изравни с Испания, Канада и Португалия и ще я изведе пред Турция, Гърция и други утвърдени туристически локации”, коментира председателят на Асоциацията на черноморските общини Атанас Стоилов.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички