Назначиха новия шеф на "Морска администрация"


Назначиха новия шеф на "Морска администрация"
Снимка:

18716

За първи път морският бранш се обединява около единна кандидатура за поста изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация", заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. К.д.п. Георги Цветков бе официално назначен за изпълнителен директор на ИА "Морска администрация", съобщиха от МТИТС.

Събитието се проведе днес в "Дома на моряка" във Врана. Министър Данаил Папазов подчерта, че за да бъде напълно прозрачен изборът на новия изпълнителен директор, се е обърнал към цялата морска общественост да излязат с предложение за единна кандидатура, която да се приема от сектора. Ще използваме този подход при назначенията, както и при необходимост от промени в ръководствата на администрациите и структурите в системата на МТИТС, каза още министър Папазов. По думите му промяната в ръководството на ИА "Морска администрация" се налага поради това, че досегашният изпълнителен директор к.д.п. Сергей Църнаклийски започва работа като "Съветник по техническите въпроси" към Секретариата на Дунавската комисия.

К.д.п. Георги Цветков завършва през 1988 г. ВВМУ "Никола Вапцаров" – Варна, със специалност "Навигационен офицер". Преминал е множество допълнителни квалификационни курсове. От 1998 г. е капитан далечно плаване. К.д.п. Георги Цветков има стаж от 12 години в областта на управлението на безопасността, качеството, сигурността, опазването на околната среда и безопасността при работа и охрана на труда.

Работил е на различни длъжности в "Български морски флот" като капитан, назначено лице на брега, офицер по сигурността на компанията, представител на ръководството. Работил е като суперинтендант/одитор и е участвал в създаването на Системата за управление на безопасност и качество в БМФ. Ръководил е и направлението към компанията, отговарящо за въвеждането и сертификацията на Системата за сигурност на 77 кораба. От февруари 2013 г. до момента е бил капитан на м/к "Марциана". Владее английски и руски езици.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички