Необикновени круизи


Необикновени круизи
Снимка:

1533

И друг път сме ви разказвали за невероятни места и страни, които си струва да посетите. Представяли сме ви интересни туристически дестинации, които със сигурност са предизвикали добронамерена завист у вас.

Сега пък сме ви подбрали осем най-необичайни круизни пътешествия с кораб, в някои от които вероятно ще се подвоумите дали да се включите, дори да ви ги предлагат без пари.

1. Круиз за любителите на нудизма

За този круиз май няма да се наложи да стягате куфар с дрехи – тук всички посетители са чисто голи. Въпреки че съществуват множество круизи, предназначени за нудисти, този на кораба Carnival fleet е един от най-атрактивните и най-големите в тази „индустрия“.

2. Круиз за феновете на вампиризма

Лайнерът на име „Zuiderdam“ на компанията «Holland America» предлага круиз във вампирски стил в района на Аляска. Запалените почитатели на вампирите и техния свят може да се включат в това необичайно пътешествие, костюмирайки се тематично като пиещи кръв същества. В такъв круиз вече са участвали известни хора от света на вампиризма – Джон Едгар Браунинг, Дейкър Стокър и др.

3. Круиз за дами в напреднала възраст

Трудно е да си представи човек, че е възможно да съществува подобен круиз, но факт е, че го има. В подобни пътешествия се включват дами на средна възраст, които искат да се запознаят с по-млади мъже с цел обвързване или просто приятно прекарване на кратък период от време.

4. Круиз за любителите на Елвис Пресли

Това е истинско празненство за всеки почитател на Краля на рока. Организира се на борда на кораб на име „Carnival Fascination“ и тук може да срещнете десетки фенове на Елвис, някои от които облечени досущ като него. Може да се снимате с многобройните двойници на „краля“ или да потанцувате под мелодиите на най-известните песни на Елвис.

5. Круиз за любителите на продукцията на Apple

Тези тематични пътешествия са организирани от Insight Cruises. По време на тях се провеждат специализирани тематични семинари, като например „Първо запознанство с вашия iPad“ или „Как да увеличите скоростта на вашия Mac“. На тези срещи може не само да срещнете хора с интереси като вашите, но и да научите нови неща от професионално поднесени лекции и дискусии.

6. Круиз за любителите на „Стар Трек“

От 1992 «Cruise Trek» организира приключенски пътешествия за феновете на популярния филм „Star Trek“. На борда на кораба посетителите могат да се срещнат с актьори и членове на снимачните групи, работели над любимата им продукция и над други научно-фантастични филми и телевизионни шоу програми.

7. Круиз на любителите на одеяла

Звучи доста откачено, но трябва да повярвате, че го има. Ако сте мечтали някога да шиете одеяла, тук е вашето място. По време на този необичаен круиз може да се включите в семинари по обучение за шиене на одеяла, провеждани от известни инструктори. Пасажерите използват шевните машини, намиращи се на борда, посещават различни уроци, изложения и магазини за одеяла.

8. Круиз за любителите на Титаник

През април тази година станаха 100 години, откакто трагично известният лайнер потъна. Круизът «MS Balmoral» е посветен точно на потъналия Титаник и в негова чест се движи по маршрута, изминат от гигантския, свръхлуксозен кораб от миналия век. За щастие не се предвижда корабокрушение. На борда посетителите могат да опитат от храната, която е била сервирана по онова време на пътниците на „Титаник“, както и да послушат ретро музика с носталгичен привкус.

Анна Маринова

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички