Несебър спечели 0.5 млн. лв. от Европа за развитие на туризма


Несебър спечели  0.5 млн. лв. от Европа за развитие на туризма
Снимка:

728

Община Несебър спечели европейско финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие” за устойчиво развитие на туризма, съобщиха от пресофиса на общината.

Парите ще отидат за популяризация на регионален туристически продукт, който е дело на община Несебър като водеща организация, в партньорство с общините Бяла и Долен Чифлик, както и СНЦ „Съюз на собствениците – Слънчев Бряг”.

Европейските средства се отпускат за 2 години и са в максимален размер 433 394,40 лв.

Съвместното начинание на трите общини цели разработването на единен туристически продукт с наименование „5 дни - 4 сезона - 3 общини” на базата на споделен общ имидж на централния Черноморски регион, от който са част.

Експертите на Несебър, Бяла и Долен Чифлик съвместно ще въведат ефективен маркетинг в пет основни насоки – море, защитена природа, култура и история, вино, лов и риболов.

Очаква се туристическият продукт да привлече информирани клиенти, с конкретни очаквания, които да идват не само през активния летен сезон, но и през останалите месеци от годината на културно-историческа обиколка, винени турове, лов и т.н. Реализирането на разработените по проекта туристически пакети ще доведе и до увеличаване заетостта на легловата база.

В рамките на проекта се предвиждат и редица съпътстващи дейности. Част от тях са участие в туристически форуми, посещения на национални и международни туристически борси, използването на съвременни средства и техники за разпространение.

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички