Няма отлив на туристи след атентата в Слънчев бряг


Няма отлив на туристи след атентата в Слънчев бряг
Снимка:

771

Атентатът на бургаското летище няма да предизвика отлив на туристи, каза пред Радио „Фокус” - Бургас Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в курортния комплекс Слънчев бряг.

„На всички е ясно, че атентатът беше насочен изключително и само срещу израелските граждани. Добре знаем, че те, за съжаление, са мишена и обект на такива нападения в цял свят. Така че - дали това ще се случи в България, или в някоя друга държава, те самите знаят и са подготвени, че са преследвани и че подобни жестоки актове им се случват.

В този смисъл, не очаквам отлив на туристи изобщо, не само от Южното Черноморие и Слънчев бряг, а за България. Независимо дали това е станало на летищата в Бургас, Варна или София, тук говорим за дестинация България”, посочи Иванова. Тя бе категорична, че през последните години в страната се наблюдава ръст на израелските туристи.

"В последните две-три години ръстът беше значителен, те удвоиха обема си отпреди години. Разбираемо е тяхното по-сериозно присъствие в комплекс като Слънчев бряг, където наред с хотелите има много казина, има обекти, които те предпочитат да посещават. Те не са плажни туристи, те са предимно гости, които предпочитат да пребивават и да прекарат престоя си в казината”, обясни Иванова.

Удвоена е охраната в хотелите в Слънчев бряг, в които са настанени израелски туристи, каза Иванова.

„Не мога да кажа, че всичко е както преди три дни, но мога да кажа, че обстановката постепенно се нормализира. Работим при засилени мерки за сигурност като полицейско присъствие, изобщо като присъствие на органите на реда и мерки, предприети от страна на хотелиерите. Тези мерки се изразяват в постоянна работа с видеонаблюдението. В доста от обектите е удвоена личната охрана, особено там, където са настанени израелски граждани, колегите удвоиха охраните си”, каза още тя.

„Персоналът е инструктиран да наблюдава за съмнителни граждани, носещи съмнителни товари и багажи или оставяне на такива на различни места без надзор в обектите ни. Това, което ние можем да предприемем като непрофесионалисти, го правим”, категорична бе Иванова.

По нейните думи вероятно има единици израелски туристи, отказали се от резервациите в курортния комплекс. „Това са предимно младежи, които не отказват своите почивки, а по-скоро ги отлагат с две до три седмици, т.е. те ще почиват през август, очакват да се нормализира напълно обстановката. Възрастните гости са пристигнали. И снощи и вчера е имало пристигания, както и днес”, посочи Иванова.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички