Нови проблеми за руски туристи в края на летния сезон в България


Нови проблеми за руски туристи в края на летния сезон в България
Снимка:

488

С нови проблеми се сблъскват руски туристи в края на летния сезон в България. Туристите са пристигнали в България с руския туроператор „Чери тур”, който обяви фалит в неделя.

Клиенти на компанията вече имаха проблеми в Хърватия.

 90 руски туристи очакваха полет до Ростов-на-Дон на летището в хърватския град Пула, но така и не успяха да излетят, тъй като поръчаният от туроператора самолет не пристигна. Тази нощ всичките 159 руски граждани, които са били на почивка в Хърватия, вече са се завърнали в родината си.

Днес операторът, който приема туристи в България от „Чери тур” - „Васи”, предупреди руските граждани, че могат да възникнат проблеми при напускането на страната, съобщи Фокус.

Има проблеми при 50 от клиентите на туроператора от общо 250 почиващи в България.

 „Васи” изисква от тях повторно да платят пребиваването в хотелите, като заплашва в противен случай да не качи руските туристи в самолет за дома.

Представител на българския туроператор съобщи, че туристите могат да бъдат включени в черни списъци и да не бъдат пуснати от страната, тъй като техният отдих не е платен от „Чери тур".

В момента туристите очакват информация, дали техните полети и трансфер са платени и по какъв начин ще могат да се завърнат у дома.

Междувременно стана ясно, че „Ростуризъм” (Руската Федерална агенция по туризма) ще се обърне към туристическите власти в България с молба да бъде решен въпросът с клиентите на туроператора, от които се иска повторно да заплатят за хотелските нощувки.

Това каза пред агенция Интерфакс ръководителят на обединението на туроператорите „Ростурпомощ” Едуард Кузнецов.

„Мога да кажа със сигурност, че хората няма да останат на улицата. „Ростуризъм” и „Ростурпомощ” са се заели с този проблем”, каза Кузнецов.

Българска компания, работеща с „Чери тур”, вече е започнала да иска от руските туристи повторно да заплатят своя престой. От компанията са заявили, че от руската фирма най-вероятно няма да получат нищо, а на руските туристи парите ще им бъдат върнати от сключените предварително застраховки.

Обещава се, че туристите, които нямат пари да заплатят за престоя си, няма да останат на улицата.

Очаквайте подробности

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички