Обмисляме общ туристически продукт с Македония


Обмисляме общ туристически продукт с Македония
Снимка:

497

През септември тази година български и македонски експерти в туризма ще се срещнат, за да обсъдят създаването на общ туристически продукт. Мястото на форума ще се уточни допълнително.

За това се споразумяха устно в Скопие представители на МИЕТ и македонското Министерство на икономиката в рамките на 30-ия международен панаир Skopje Travel Market 2012, съобщиха от МИЕТ.

В изказването си на откриването на изложението заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов подчерта важността на българското присъствие на 5-дневната борса като страна партньор, която развива почти всички видове туризъм.

През 2011 г. у нас са пребивавали близо 383 хил. македонски туристи, което бележи ръст от 23.5% спрямо предходната година, каза Маринов.

Освен към традиционните форми, те проявяват все по-голям интерес към българските СПА и уелнес услуги. Той благодари за добрата разгласа на българското участие със щанд от 100 кв. м и многото реклами в македонската столица.

 

По-късно зам.-министър Маринов направи презентация под надслов "България ви очаква", която очерта акцентите в развитието на страната ни като целогодишна дестинация с разнообразни си форми за пътуване, отдих и възстановяване – морски, ски, културно-исторически, голф, балнео-, СПА и уелнес, еко и селски, приключенски, гурме и пр. ваканции.

Около 15.6% от българската икономика е резултат от общия ефект на туристическата дейност. За 2011 г. приходите в платежния баланс на страната ни от международен туризъм са над 2.8 млрд. евро, обобщи Маринов.

Тазгодишното второ издание на Skopje Travel Market се провежда под мотото Find Your Way. То е отворено както за професионалисти, така и за масова публика. Борсата е съпроводена от няколко съпътстващи панаира за образование, книгоиздаване, кариерно развитие, транспорт и логистика, богата културна програма и др.

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички