Очакваме от 5 до 8% повече туристи това лято


Очакваме от 5 до 8% повече туристи това лято
Снимка:

4870

От 5 до 8 процента повече туристи очакваме това лято.

Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при откриването на туристическия сезон в курортния комплекс "Слънчев бряг".

"Специално руският пазар се развива много добре. Там, може би, ще има от 15 до 20 процента ръст. Издали сме рекорден брой визи от началото на годината. Стохилядната виза издадохме в понеделник само в консулските служби в Русия. В Беларус, например, ръстът може би ще е 100% за тази година. Там изпитват в момента трудности в консулската служба със самото физическо издаване на визите и аз говорих преди малко с министър Николай Младенов да се наемат допълнително хора в консулската служба, защото в никакъв случай не трябва това да е пречка пред хората, които искат да посетят България", подчерта Добрев.

Във връзка с протестите на черноморските кметове срещу промените в Закона за устройство на черноморското крайбрежие, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов заяви, че забраната за строителство в 100-метровата крайбрежна зона трябва да се приеме.

"Ако погледнем каква е практиката в другите страни е точно такава, имаме плаж, имаме крайбрежна улица, след което започват заведенията и средствата за настаняване и за подслон", поясни Маринов.

Редактор: Петър Проданов

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички