Олимпийски сделки – лондонските хотели и театри свалят цените


Олимпийски сделки – лондонските хотели и театри свалят цените
Снимка:

4232

Наречете го ефекта на Олимпиадата. От модните хотели и много търсените театрални билети до най-добрите ресторанти, игрите в Лондон осигуряват на фирмите за летни резервации някои неочаквано изгодни сделки в един от най-скъпите градове в света, пише вестник “Обзървър”, цитиран от Агенция Фокус.

Хотелите в Лондон си плащат за това, че за Олимпиадата качиха цените за стая – резервациите са паднали с 35%, след като международните туристически фирми посъветваха туристите това лято да отидат другаде.

Посещаващите британската столица сега могат да си осигурят много изгодна сделка, след като хотели и театри свалиха цените, за да компенсират спада на резервациите за времето на Олимпиадата. Стая в хотел в центъра може да се намери с 30% под нормалните цени, а билетите за някои от хитовете в Ийст Енд се предлагат на половин цена.

Много хотели вдигнаха цените за лятото, като при някои скокът беше три пъти над нормалните нива, в очакване на засилено търсене от посетителите за Олимпиадата. Тези завишени цени имаха унищожителен ефект върху предварителните записвания от туристическите компании, водещи туристи от САЩ, Австралия и Япония.

Проучване на Асоциацията на европейските туристически компании, проведено миналия ноември, показа, че предварителните записвания за Олимпиадата са с 90% по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички