Плевнелиев: След 10 години ще бъдем силен център на туризма


Плевнелиев: След 10 години ще бъдем силен център на туризма
Снимка:

4239

След десет години България ще бъде силен център на туризма във всичките му форми - културен, исторически, спа, морски, селски, зимен.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев днес пред журналисти в м. "Шилигарника" в скизоната на Банско в Пирин, където участва в третото издание по дипломатическото състезание по ски-алпийски дисциплини, организирано от министерството на вътрешните работи.

В надпреварата на слаломното трасе на писта "Юлен" се включиха около 40 състезатели - дипломати, министри, депутати, банкери, приятели, предаде БТА.

С усмивка преди старта президентът Росен Плевнелиев заяви, че ще вложи всичко от себе си, за да направи живота на посланика на Словакия Карол Мистрик доста труден, имайки предвид, че словашкият дипломат е неизменният шампион в първите две издания на това атрактивно състезание.

"Той е страхотен професионалист, каза Росен Плевнелиев, абониран за първото място, но ние сме много надъхани да покажем, че смисълът на това състезание е друг, а той е, че независимо дали България може да организира световни купи или може да организира едно такова прекрасно състезание за деца, възрастни, посланици, депутати, включително и президенти, България е едно място, където наистина ските са масов спорт, състезанията са в най-различен формат, но всички изпитват удоволствие."

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички