Рекорден брой бизнес туристи в Берлин


Рекорден брой бизнес туристи в Берлин
Снимка:

438

 Освен с най-стабилната валута и икономика в ЕС, Германия вече може да се похвали и с ръст на пътуващите до немската столица по бизнес дела.

На състоялите се в Берлин над 115,700 срещи и конференции за 2011 г. са отишли над 9.7 милиона души – нов рекорд за града.

Годината е била силна за немската столица и като желана туристическа дестинация, информира онлайн туристическа агенция eSKY.bg.

Статистиката се базира на данни от различни хотели и учредители на конференции. Именно техните посетители са направили резервации за 6.05 милиона нощувки на различни места в града, където това е възможно. Цифрата говори за 9% ръст спрямо предходната 2010 г.

Немската столица привлича гостите си с възможности за стабилни инвестиции и население, което се слави като едно от най-толерантните в света.

Друг позитивен фактор са изключително големите летища, с които Германия разполага. Някои от тях имат между 4 и 6 писти, на които ежедневно кацат самолети на множество авиокомпании, повечето от които успяват и да предложат наистина изгодни оферти за пътуване до тази дестинация.

Близо 2 милиарда евро са били влети в инфраструктурата на Берлин, благодарение на споменатите вече проведени бизнес мероприятия. В тази връзка са били създадени 34 000 нови работни места.

Водещите фигури, отговарящи за развитието на туризма в града, твърдят, че в момента се работи по много сериозен план, който цели столицата да се превърне в още по-желана дестинация.

Основен въпрос ще бъде разширяване капацитета на летищата, така че да могат да бъдат обслужвани по-голям брой хора, отколкото в момента. Предстои и изграждането на нови, по-стабилни връзки с различни чуждестранни авиолинии.

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички