Ръст с 4.5% на чуждестранните туристи за година


Ръст с 4.5% на чуждестранните туристи за година
Снимка:

615

Посещенията на чуждестранни туристи в България са се увеличили с 4,5% през тази година в сравнение с миналата. Това заяви пред „Фокус” директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

„През месеците юли, август, септември очакваме да обслужим над 3,5 милиона чуждестранни туристи на територията на страната. От България ще излязат 1,2 милиона в чужбина, а около 3,8 милиона българи ще почиват в страната”, посочи Драганов. По думите му към момента са трудни записванията за почивки за онези, които не са го направили предварително и искат да направят пътувания в последния момент. Те трябва да се съобразят с това, което в момента се предлага като свободно.

Най-популярните дестинации за почивка на българите са Гърция и Турция. Туристите от страната, които посещават Румъния, са равни като брой на тези, които посещават Германия и Франция. Според Драганов голям интерес има и към Скандинавските страни. Известна част от българите пътуват по круизни пътувания – техният брой е малък, но се увеличава от година на година. Общо за август се очаква над 400 000 българи да прекарат почивките си в чужбина.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички