Сектор Туризъм започна работа в Пловдив


Сектор Туризъм започна работа в Пловдив
Снимка:

557

Сектор "Туризъм" официално започна работа в Пловдив днес.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев провери как протича работният процес на служителите от ресора, съобщиха от МИЕТ.

Решението за преместването бе взето преди няколко месеца на заседание на Министерски съвет, след като бе приет доклад от Европейския съюз за предимствата и недостатъците от извеждането на административни структури извън столицата.

В Пловдив ще работят дирекциите "Туристическа политика" и "Маркетинг, реклама и информация в туризма". 12 служители на министерството не пожелаха да се преместят в Пловдив и за това са освободени от работа.

От преместването на ресор "Туризъм" в Пловдив ще спечели не само градът, но и цяла България, коментира министър Добрев.

Той припомни, че от следващата година с част от концесионните възнаграждения ще се финансира развитието на културния туризъм. Така ресорът ще получи допълнителни средства, което ще улесни реализацията на стратегията за превръщане на България в целогодишна туристическа дестинация с развитие на специализирани форми на туризъм.

Работата на туристическите дирекции от МИЕТ в града под тепетата върви нормално, установи проверката на министър Добрев. Рано сутринта на 3 септември в деловодството е получена и първата преписка – искане за категоризация на туристически обект.

Администрацията на ресор "Туризъм" е първата, която започва работа извън столицата в изпълнение на правителствената програма за децентрализация. От 1 септември 16 души от дирекциите "Туристическа политика" и "Маркетинг, реклама и информация в туризма" вече работят в Пловдив.

След проведен конкурс двама души от Пловдив ще започнат работа от 10 септември в дирекция "Маркетинг, реклама и информация в туризма". Обявени са нови конкурсни процедури за шест вакантни длъжности в дирекция "Туристическа политика", за които кандидатстват повече от 600 души.

По думите на министър Добрев големият интерес е гаранция, че освободените позиции ще бъдат заети от добри експерти.

Разходите на МИЕТ за преместване на служителите възлизат на 102 хил. лева – за доставка на комуникационно и сървърно оборудване, офис мебели, телефонна централа, охрана и други. Ремонтът на административната сграда, както и на апартаментите, в които са настанени служителите от ресор "Туризъм", са за сметка на общината.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички