Солени глоби грозят летовниците в Испания, ако не спазват правилата


Солени глоби грозят летовниците в Испания, ако не спазват правилата
Снимка:

3017

Пушенето на плажа, запазването на място, както и къпането при червен флаг може да струва на отпускарите в Испания и прилежащите ѝ острови глоби до 1500 евро. Причината - липсата на национално законодателство и многото местни разпоредби, които вгорчават приятното плажуване на туристите и могат да го превърнат в истинско приключение, информира abc.es.

Пушенето на плажа на остров Гран Канария може да ви струва 450 евро, а къпането при червен флаг – около 1500 евро. Риболовът без разрешение във водоемите на област Валенсия ще ви излезе още по-солен – в зависимост от нарушението, санкцията може да стигне до 90 000 евро.

„Въпреки съществуването на Закон за крайбрежната ивица, в цяла Испания има някои „законови вратички”, позволяващи на отделните провинции да въвеждат свои разпоредби”, обяснява пред Efe адвокат Антонио Рейна.

По думите му точно тази свръхрегулация води до постоянен сблъсък на правомощия – между тези на национално и на местно ниво.

Достъпът до плажовете в Испания е свободен и безплатен, но ако искате да се къпете голи, трябва да се информирате предварително за местата, определени за нудисти. В противен случай може да си навлечете гнева на останалите туристи или да рискувате да платите солена глоба.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички