Спад на бизнес туризма отчитат експерти


Спад на бизнес туризма отчитат експерти
Снимка:

438

Голяма част от бизнес хотелите в София и в другите големи български градове отчитат спад по отношение на бизнес пътуванията от началото на годината, коментира директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред Фокус.

Причините са в две направления – от една страна това е икономическата криза и намаляването на бизнес активността като цяло, и от друга страна - затварянето на пътната инфраструктура през зимата, сумарно повече от десет дни, каза той.

По думите му българските туристи са били изключително активни през зимния сезон. Те бяха и туристите, които имаха най-голямо присъствие, както в Банско, независимо от тежките метеорологични условия и трудното пътуване, така и на другите курорти.

Ограничаването на такъв зимен курорт като Витоша, действително води до намаляване на общите очаквания, които ние имахме към зимния сезон и влияе силно негативно по отношение на зимния ски туризъм.

Проблемът „Витоша” трябва да бъде решен възможно най-бързо и най-скоро и никого повече да не се повтаря, тъй като той е един срам за българския зимен ски туризъм, каза Румен Драганов.

Зимният туристически сезон имаше изключителен успех на Банско, където има увеличение от над 150 % по отношение на пристиганията.

Банско ще продължи да се развива като балкански и европейски ски център. В месец март независимо от изключително добрите условия за ски, зимните ни ски курорти са полупразни, Витоша не работи, което като цяло води до един спад от около 7% към момента по отношение на зимния туризъм от началото на 2012 година досега, посочи той.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички