Топ 10 на най-отдалечените хотели в света


Топ 10 на най-отдалечените хотели в света
Снимка:

1080

Желанието да се откъснем от всичко – хора, трафик, работа – понякога е толкова силно, че сме готови да дадем каквато и да е сума, за да го удовлетворим. При подходящите финансови възможности, няма нищо по-хубаво човек да се посвети на пълноценен релакс в тиха и спокойна обстановка. Именно такава предлагат 10-те най-уединени хотели в света, простиращи се от Америка до Африка, пише Business Insider.

Уединение в планината: Explora Patagonia.

Нужни са два самолетни полета и дълго пътуване с кола, за да се стигне до Пунта Аренас, Чили, но определено си заслужава. От хотела Explora Patagonia се разкрива една от най-невероятните гледки в света – нереално сини езера, глетчери, огромни планини. Удоволствието струва 2 820 долара на човек за четири нощувки.   

Уединение на Карибите: Petit St. Vincent

На малки островчета в Карибието има няколко частни хотела, но има нещо в Petit St. Vincent, което го прави още по-уединен. Той се намира в южната част на Гренадини, където няма обхват, а на територията на хотела не се ползват телефони и телевизори. Хотелът е реновиран през 2011 г., построен е точно между плажната ивица и планиската част, а ако даден посетител иска да бъде оставен на мира, трябва само да вдигне даденото му предварително знаменце. Цената на нощувка в Petit St. Vincent е 1 100 долара. 

Уединение в дъждовната гора: Belcampo Lodge Belize

Хотелът се намира достатъчно близо, но и достатъчно далеч от Пунта Горда, Белиз. Чарът у е в агрокултурната среда – голяма част от територията му е отделена за ферма за органични продукти, където се отглеждат кафе и какао. Има страхотна домашна кухня (с натурални продукти, естествено), сладкарски курсове за приготвяне на шоколадови изделия, йога уроци, уроци по гмуркане. Цената е 300 долара на нощ.

Уединение в Хавай: Four Seasons Lodge at Koele.

Огромни градини и игрища за голф заобикалят хотела. Островът, на който се намира, има само един град и нито един светофар. Спокойствието на мястото позволява на посетителите да се запознаят с различна страна на Хавай – тази с чистия въздух и романтичните веранди с люлеещи се столове. Удоволствието струва по 239 долара на нощ.

Уединение в пустинята: &Beyond Sossusvlei Desert Lodge.

За да се стигне до този хотел, трябва да се вземе малък самолет от Виндхук, столицата на Намибия. Той оставя посетителите буквално на средата на нищото в пустинята. Постепенно пред тях обаче като мираж изплува &Beyond Sossusvlei Desert Lodge. В луксозната сграда дори баните имат огромни прозорци с панорамна гледка, а над леглата се открива гледка към небето. Близките пясъчни дюни пък са рай за любителите на фотографията. Цената за една нощувка е 457 долара.

Уединение в Тихия океан: Tikehau Pearl Beach Resort.

Някои от по-популярните острови във Френска Полинезия като Бора Бора гъмжат от туристи. За истинско усамотение обаче посетете малкия остров с розов пясък Тикехау (население: 400 души). 37-те бунгала на  Tikehau Pearl Beach Resort предлагат най-спокойната възможна атмосфера – там е токова тихо, че дори се чува как рибите се придвижват и понякога скачат над водата. Цената за една нощ е 849 долара.

Уединение в града: Gran Hotel La Florida

Хотелът се намира в Барселона, Испания. Уединение в град с 1,6 млн.жители? Оказва се, че е възможно, ако се измъкнете от по-полулярните квартали и се придвижите до върха на планината Тибидабо. Голяма част от архитектурата на хотела е още от 1925 г., но през 2001 г. се прави реновация, която добавя много контемпъръри и арт елементи. От стаите се открива невероятна гледка към града. За престой от една нощ там се плаща 282 долара.

Уединение на края на Земята: Saffire Freycinet.

Разположен на остров Тасмания, този хотел е идеален начин да се докоснете до дивото. Сградата изглежда малко като космичеки кораб, но предлага пълни удобства и всякакъв лукс. Мястото е чудесна комбинация от живописни хълмове и океанска шир. Цената е 1 400 долара на нощ.

Уединение във Флорида: Little Palm Island Resort & Spa

Парти столицата на щата Флорида Кий Уест може и да е антипод на уединение, но само на 40 мили оттам се намира този хотел, в който наистина можете да избягате от света. До там се стига само с лодка. Освен в луксозни апартаменти, посетителите могат да полегнат и на разположените навсякъде хамаци. Плаща се по 690 долара на нощ.

Уединение в пустошта: Wickaninnish Inn

Макар да е само на едно пътуване със самолет или ферибот от град Ванкувър до остров Ванкувър, хотелът Wickaninnish Inn сякаш се намира в друг свят. Идеален е за дъпги разходки през лятото и наблюдаване на бури през зимата. Във всяка стая има вградена камина и огромна вана в банята, а в ресторанта с панорамна гледка предлагат тихоокеанска кухня. Удоволствие на цената от 300 долара на нощ.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички