Турция все още е привлекателна туристическа дестинация


Турция все още е привлекателна туристическа дестинация
Снимка:

597

Вече две седмици Турция е разтърсвана от сериозни протести. Протести, които тръгнаха от опазването на парка „Гези” в Истнабул и стигнаха до мощно движение, искащо оставката на турския премиер Реджеп Ердоган.

Политическата и социална нестабилност в Турция е факт – как обаче се отразява това на туризма при южните ни съседи? Според материал на агенция „Блумбърг” протестите са оказали малко влияние на туристическия сектор.

Дори британското външно министерство пусна предупреждение по възможност да се избягват пътувания до Турция. Но за повечето чужди туристи протестите са местен проблем.

Един от известните писатели в популярния британски туристически справочник Conde Nast Traveller Джонатан Педерсен споделя, че предната нощ заедно със сина му са имали „неочаквано ястие” към вечерята си – сълзотворен газ. Въпреки това Педерсен казва, че изобщо не планира да напуска Истанбул преждевременно. Педерсен заявява, че туристическите обиколки са на много високо ниво и почти няма и знак за свирепите протести.

Според други мнения на западни туристи турските протести приличат повече на движението „Окупирай Уолстрийт”, а не на Арабската пролет. А Грег Томлинсън, друг писател в Conde Nast Traveller, твърди, че „Турция е страхотна държава и протестите не трябва да обезкуражават никого, който иска да я види”.

Самият Томлисън обрисува сегашната картина в Турция добре – медиите се фокусират върху протестите и не показват например как милиони хора продължават да живеят както са го правили винаги и вършат ежедневните си дейности без промяна. Ако гледаш CNN, можеш да останеш с впечатлението, че Турция е в гражданска война – но протестите са фрагмент от живота, не целия живот, счита той.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички