Туроператори срещу хотелиери


Туроператори срещу хотелиери
Снимка:

4229

Туроператори в България се притесняват от отлив на клиенти заради новия ред за облагане на туристическите услуги. Според новите правила, когато фирми купуват туристически пакети за свои служители, те трябва да попълват декларация, че няма да преотстъпват услугата на трети лица. В противен случай туроператорите ще трябва да начисляват ДДС от 20%, а не преференциалната ставка от 9 на сто.

Правилото е въведено, за да може корпоративните клиенти, които пращат свои служители в командировки, да плащат по намалената данъчна ставка, която туроператорите начисляват при пакетите за организирани пътувания, предаде TV7. От бранша се опасяват, че фирмите ще прескочат агенциите и ще се договарят директно с хотелиерите, които не са длъжни да изискват такава декларация.

От Финансовото министерство все още не са публикували инструкцията за прилагането на закона, въпреки че измененията са в сила от началото на годината. Затова туроператорите не са наясно какво да правят, ако клиентите им обещаят, но не изпратят документа.

Следващата седмица представители на асоциацията на туристическите агенции ще се срещнат с финансовия министър Симеон Дянков, за да търсят решение на проблема.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички