В Западна и Северна Европа пада туристическият интерес към България


В Западна и Северна Европа пада туристическият интерес към България
Снимка:

719

На западно и северноевропейските туристически пазари интересът към България като дестинация е спаднал с 5-10%. Това заяви председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) Байко Байков пред „Фокус”.

„Трябва да си дадем сметка защо на пазарите като Великобритания, Ирландия, Франция, Германия, Холандия, скандинавските пазари, страната ни има спад. Бих призовал отново премиера Орешарски в броени дни да направи своя избор и да назначи заместник-министър на туризма, защото има неотложни задачи и не е сериозно в пика на сезона да бъде изоставен браншът – такъв важен икономически сектор”, допълни Байков.

Балканските пазари са на същото ниво от миналата година, което е успокоително, защото те осигуряват около 2/3 от туристите като цяло в страната. Традиционно имаме много голям интерес от Русия, Украйна, Беларус, Молдова, посочи още Байков. Голям брой руски туристи посещават България във връзка с придобитата собственост у нас. „Но тях не би трябвало да ги класифицираме като туристи, защото те са гости на страната и се чувстват много добре тук. В тази посока, трябва да защитаваме тези пазари по всякакъв начин и да се опитваме да засилим нашето проникване в тях”, каза още Байко Байков.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички