Вложили сме 80 млн. евро в културен туризъм


Вложили сме 80 млн. евро в културен туризъм
Снимка:

435

През последната година са инвестирани 80 млн. евро в културни забележителности, свързани с туризма в България. Това ще даде възможност и на хотелиерите да предлагат по-качествен туристически продукт.

Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на среща с 11 британски журналисти днес, съобщават от МИЕТ.

Срещата отбеляза края на петдневен тур по покана на министерството в едни от най-добрите ни зимни и спа курорти – Боровец, Банско и Сандански.

Фокусът на нашата политика в туризма е да превърнем страната си в целогодишна дестинация, която предлага уникални културно-исторически находки, качествени уелнес и СПА услуги заради голямото си богатство от минерални води, практикуване на голф като новооткрита дестинация, за което получихме и световна награда, и др. Целият този потенциал трябва да се интегрира и да привлича инвестиции, подчерта Трайков.

Устойчивото развитие на сектора бе в центъра на разговора между министър Трайков и британските журналисти.

Преди 15 години Банско бе малко сгушено градче без кабинков лифт и аз много го харесвах така, но се стигаше трудно. Днес строителството на магистралата до Гърция ще улесни достъпа на туристите до него, даде пример той.

По думите на министър Трайков подобряването на инфраструктурата е важно за развитието на курортите, но то трябва да се прави с внимание към природата.

Къде се намира страната ни спрямо основните конкурентни пазари бе друг акцент от разговора с представителите на британските медии.

По критериите инфраструктура и качество на пистите Австрия се оценява по-добре от България, но по другите показатели – настаняване, храни и напитки, забавления и контакт с местните хора, България е на по-добри позиции, каза министър Трайков.

Визитата на представителите на британските медии в България е третият журналистически тур от проекта за рекламна кампания на пазар Великобритания, финансиран по ОП „Регионално развитие“.

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички