Взимат лиценза на Он Травъл


Взимат лиценза на Он Травъл
Снимка:

635

В момента се работи по процедурата за отнемане на лиценза на българския туроператор "Он Травъл".

Това обяви днес заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов на пресконференция, предаде „Фокус”.

Партньорът в Турция на българския туроператор е обявил, че ще поеме разходите по престоя и завръщането на блокираните в Мармарис българските граждани, обяви Маринов.

Дори да отнемем лиценза, това не решава проблема, тъй като това няма да помогне на българските граждани, които са в Мармарис. Но процедурата е задействана, ще отнемем лиценза на фирмата, каза той.

Иво Маринов обясни, че заличаването на туроператора от регистъра може да стане при системни нарушения.

Днес беше срокът фирмата да предостави броя на туристите, които тя обслужва, и дестинациите, където те евентуално се намират, за да бъдат взети съответните мерки. Такъв списък все още не е предоставен, посочи той.

Голям е броят на туроператорите, които имат договорни отношения с въпросната фирма, тъй като компанията е един от големите туроператори.

Към тези потребители, които вече са закупили туристически продукти от „Он Травъл”, нашият съвет е да се явят в сборния пункт за отпътуване, защото тяхното неявяване би се изтълкувало като неизпълнение на договорни отношения и след това не биха могли да предявят претенции към застрахователя, подчерта Александър Масларски, член на Комисията за защита на потребителите.

След като се явят в този пункт, лично да се убедят, че дружеството се е разплатило със своите контрагенти, добави той.

Масларски съобщи, че Комисията за защита на потребителите никъде не е могла да установи контакт с регионалните офиси на фирмата и е поискала съдействие от Икономическа полиция.

Припомняме, че в неделя десетки български туристи бяха блокирани в Марбея, Испания и останаха без превоз до страната ни в последния ден от почивката си. Сънародниците ни пътували по програма "Златна Испания" с преференциални цени извън сезона за хора над 55 годишна възраст.

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички