Зимни курорти предлагат комфорт в иглу


Зимни курорти предлагат комфорт в иглу
Снимка:

5831

 За всички, които искат да разберат как живеят ескимосите, седем ваканционни селища в елитни европейски курорти предлагат настаняване в иглута до горния край на пистите, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Нощувката в ледените стаи струва от 99 до 299 щатски долара. Срещу тази сума почиващите имат на разположение ресторант, леден бар, гореща вана.

Душ обаче не могат да вземат, защото водата замръзва прекалено бързо. Вилните селища Иглу-Дорф се строят всеки сезон в Андора, Швейцария, Австрия, включително в Сен Мориц, Гщад, Давос-Клостерс.

Те са по идея на сноубордиста Адриан Гюнтер, който през 1995 г. си построил иглу, за да не трябва да става прекалено рано в желанието си да се спусне пръв от върха, за да се възползва от най-добрия сняг.

След като други сноубордисти и скиори останали доволни от качеството на временния подслон, той започнал да строи още иглута и да взима такса за преспиването.

Всяко вилно селище е на площ от 600 кв. м. Иглутата се строят, като се надува балон, а след това той се полива с вода. Тя замръзва и образува твърда конструкция. Така се получава идеално кръгло иглу. След това декораторите оформят интериора.

Повечето хора се изненадват от просторните помещения. Височината на някои от тях е почти 3 м.

В стаите е доста топло в сравнение с външната температура. Обикновено в тях е около 0 градуса по Целзий. За нощуващите се осигуряват спални чували. 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички