1000 младежи застават начело на бизнеса и държавата


1000 младежи застават начело на бизнеса и държавата
Снимка:

683

Ученици и студенти от цялата страна ще влязат в ролята на мениджъри и висши държавни управници днес по време на инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от Джуниър Ачийвмънт България, която стартира днес.

Единадесетото издание на събитието, провеждащо се под патронажа на министъра на финансите Симеон Дянков, дава възможност на над 1000 предприемчиви младежи да гостуват в 270 водещи компании, организации и държавни институции.

Президентът на Република България Росен Плевнелиев даде официално начало на първия работен ден на младежите, като удари символично борсово звънче.

 Плевнелиев прие своя млад заместник Полина Неделчева от Технически университет-София, която ще има възможността да присъства на работни срещи и да представя ръководните си идеи под наставленията на президента.

Патронът на инициативата - Министърът на финансите Симеон Дянков, ще бъде заместван днес от Ива Павлова, студент 4-ти курс в Университета за национално и световно стопанство, която ще участва във вземането важни икономически решения заедно с министъра. 

По време на еднодневната си визита в организации и институции от всички професионални сфери, младежите ще имат възможността да натрупат бизнес умения, да се запознаят с различни пазарни модели и да се включат в работния процес

Младите лидери ще участват в практически задачи, в процеса на генериране на идеи и вземане на важни ръководни решения за организацията, която управляват. Настоящите мениджъри от своя страна ще могат да напътстват младите ученици и студенти, да споделят своя опит и да разкажат за възможностите за предприемачество и представяне на нови бизнес идеи в България.

Освен че се срещнаха със своите наставници, по време на откриващата церемония младежите получиха и ценни съвети за кариерното си развитие.

Гост-лекторът проф. Шарла Грифи-Браун, директор на центъра за усъвършенстване на методи за преподаване и учене в университета Пепърдайн, Калифорния, представи най-новите мотивационни теории за създаване на професионални връзки и споделяне на знанията.

„За единадесет години инициативата „Мениджър за един ден” даде възможност на хиляди ученици и студенти да участват в управлението на компании и институции от всички бизнес сфери. Ние ще продължим да стимулираме младите българи и да им помагаме да вземат решения за своята професионална реализация”, каза Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България.

Като част от инициативата „Мениджър за един ден” Джуниър Ачийвмънт България организира за трета поредна година и студентската конференция „Летящ старт”, която ще се проведе на 20 март 2012 г. под патронажа на посолството на САЩ в България. Студентите ще имат възможността да се срещнат с представители на компании от различни сфери и да разискват по казуси от бизнес практиката, а авторите на най-добрите решения ще преминат професионален стаж във фирмите.

В програмата на конференцията са включени и лекции и работилници за ученици, които ще им дадат полезни съвети как да се представят успешно при кандидатстване за работа, както и да усъвършенстват презентационните си умения.

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички