20 млн. евро за финансиране на малък и среден бизнес в България


20 млн. евро за финансиране на малък и среден бизнес в България
Снимка:

962

Българска банка за развитие (ББР) получи 20 млн. евро от Международната инвестиционна банка (МИБ) за финансиране на малки и средни предприятия в България. Споразумението беше подписано в Москва от председателя на Управителния съвет на МИБ Николай Косов и от главния изпълнителен директор на ББР Асен Ягодин и изпълнителния директор Илия Караниколов.

Средствата се предоставят за срок от 7 години и могат да бъдат използвани както за директно кредитиране на бенефициенти, така и за финансиране на програми за подкрепа на българския бизнес, реализирани от търговски банки. ББР е договорила линия при много благоприятни условия.

"В банката внимателно разглеждаме новите възможности за развитие на нашите програми, а партньорството с Международната инвестиционна банка открива много добри перспективи за ефективна подкрепа на българските предприемачи. Сигурен съм, че днешното споразумение е само първата крачка от едно ползотворно сътрудничество между двете институции в подкрепа на българския бизнес.", заяви Асен Ягодин след подписването на кредитното споразумение.

Кредитът, който МИБ предоставя на Българска банка за развитие, е първият одобрен за България в рамките на новата кредитна политика на международната банка. През ноември 2012 г. Съветът на МИБ е одобрил новата си стратегия, която насочена към подобряване на партньорството с банките за развитие на страните-членки на Международната инвестиционна банка.

След официалното подписване на споразумението двете финансови институции са определили възможните насоки за сътрудничество и конкретните форми за тяхната реализация.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички