3 приложения, които ще ви помогнат за съхранението на паролите ви


3 приложения, които ще ви помогнат за съхранението на паролите ви
Снимка: iStock/Guliver

3099

Трудно ли ви е да помните и проследявате паролите си за различни сайтове и устройства? Има няколко приложения, които ще ви помогнат да създавате, организирате и използвате по-сигурни пароли, пише Review Geek. Ето кои са:

LastPass (Android/iOS, безплатно)

Едно от най-големите имена в бизнеса, LastPass прави почти всичко, което бихте могли да поискате. Услугата е налице за Android, iOS, Apple Watch, PC и Mac, можете да съхранявате всички потребителски имена и пароли в сейфа на LastPass и лесно да ги синхронизирате във всичко, което използвате.

Достъпът е ограничен чрез парола, TouchID или FaceID, в зависимост от устройството, от което използвате услугата. Приложението автоматично попълва онлайн формуляри, спестявайки ценно време, освен това е мощен генератор на пароли, така че не е нужно да отделяте време да мислите сложни пароли.

По-голямата част от функциите на приложението са безплатни, но с Premium ъпгрейд (24 долара на година) получавате възможност за авариен достъп за близки, както и възможност за споделяне на пароли и влизания с доверени приятели или членове на семейството ви.

Dashlane (Android/iOS, безплатно)

Dashlane предлага по-непретенциозен интерфейс от LastPass, но това не означава, че това е за сметка на функции. За един потребител, услугата предлага неограничено съхранение на пароли, както и функционалност за автоматично влизане за всеки сайт, който редовно използвате. Силните и ефективни пароли могат да се създават за секунди, като се запазват данните ви защитени. Поддържат се TouchID, FaceID и парола.

Освен съхраняването на вашите пароли и потребителски имена, Dashlane също така съхранява вашите кредитни карти, лични данни и паспорти. Разбира се, подробностите за паспорта ви може да не са толкова често необходими като паролата, но е удобно да знаете, че е налице в случай на нужда. За $ 40 услугата Dashlane Premium се синхронизира на няколко устройства, поддържа неограничено споделяне на пароли и поддръжка за удостоверяване с YubiKey.

1Password (Android/iOS, безплатно)

На пръв поглед 1Password изглежда като много други приложения за управление на пароли. То е достъпно за почти всички устройства, включително Android и iOS. Има обичайният генератор на пароли, възможността да се съхраняват неограничен брой пароли и потребителски имена, както и опция „автоматично попълване”.

Могат да се съхраняват елементи в различни категории, както и различни сейфове. Могат да се включат потребителски полета, като се добавя информация като въпроси за сигурността или подходящи URL адреси. Функцията за търсене прави лесно проследяването на информацията

Освен това, чрез интеграция с много популярни приложения като Twitter и Tumblr, е възможно да влезете в поддържаните приложения на вашия iPhone или iPad с едно кликване, което ви пести ценни секунди.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички