3000 нови служители на Facebook ще се борят с насилието в мрежата


3000 нови служители на Facebook ще се борят с насилието в мрежата
Снимка: iStock/Guliver

2264

Facebook обяви, че ще наеме 3 000 служители допълнително, които да филтрират съдържанието на съобщенията в социалната мрежа на повече от двата милиарда нейни потребители.

Целта е да се поведе борба с насилието, което се показва в мрежата, където директно бяха излъчвани актове на насилие, включително и убийства.

Новината бе съобщена на страницата му във Facebook от самия основател и ръководител на компанията Марк Зукърбърг. В момента в екипа на Facebook работят 4 500 души.

Припомняме, че от края на април насам социалната мрежа гледа изключително строго на т.нар. фалшиви новини по отношение на президентските избори във Франция. Само за няколко дни около и след първи тур на изборите там бяха изтрити десетки хиляди фалшиви профили, използвани за разпространение на неистински новини. Същите мерки Facebook предвижда да прилага и преди парламентарните избори в Германия, които ще се проведат тази есен.

Междувременно Facebook съобщи, че е отчел печалба от над 3 млрд. долара и общи приходи от 8 млрд. долара само през първото тримесечие на 2017 година. Според данните това е увеличение със съответно 76% и 49% спрямо същия период през предходната година. Очакванията са приходите до края на годината да бъдат 36,29 млрд. долара.

Рекламата продължава да е основният източник на финанси за социалната мрежа – само за първите три месеца на 2017 година, компанията е отчела 7,86 милиарда долара приход от реклама. Всъщност 85% от приходите идват от мобилна реклама. Разходите обаче също са се увеличили - с 40% на годишна база, до 4,71 млрд. долара за първото тримесечие на годината.

И това далеч не е единственото, с което водещата социална мрежа успя да се похвали. В доклада за приходи става ясно и, че броят на хората, които използват Facebook, е нараснал с 17 на сто, достигайки почти 2 млрд. потребители.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички