4 екстри на смартфоните, на които им мина модата


4 екстри на смартфоните, на които им мина модата
Снимка:

1844

Производителите на смартфони измислят нови и нови функции, чрез които да привлекат клиенти. Дали обаче сканирането на пръстови отпечатъци ще се задържи или популярността му ще отмине? Предстои да разберем. А междувременно от AndroidPit ни припомнят няколко смартфон екстри, които бързо бяха забравени.

1. Проектор

Samsung беше първата компания, която интегрира проектор в един от своите смартфони. Хората обаче не се впечатлиха от това нововъведение, което се дължеше главно на негативното му въздействие върху живота на батерията. Останалите производители, които също се опитаха да включат проектор в своите продукти, се отказаха скоро след това.

2. Сменяеми батерии

Времената, в които тази функция се считаше за съществен,а отдавна са отминали, и повечето потребители изглеждат безразлични към нейното завръщане. С възможностите за бързо зареждане, по-стабилните портативни батерии и безжичното зареждане, методите за избягване на проблеми с батерията се увеличават.

3. Инфрачервени сензори

Макар че все още има верни фенове на тази функция, истината е, че инфрачервените сензори изчезват от Android смартфоните. Тяхната функционалност се заменя с по-атрактивни технологии като Wi-Fi, NFC и Bluetooth.

4. Физическа клавиатура

Днес дори бизнесмените, а и феновете на физическата BlackBerry QWERTY клавиатура вече предпочитат смартфони с по-големи екрани, които предлагат по-голяма гъвкавост. Миналата година BlackBerry се опита да възкреси смартфоните с физическа клавиатура с BlackBerry PRIV. Новият подход с издърпване на клавиатурата изпод екрана обаче не се оказа достатъчно добър за потребителите.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички