4 Facebook настройки, които ще гарантират сигурността ви


4 Facebook настройки, които ще гарантират сигурността ви
Снимка: Thinkstock/Guliver

5969

Много потребители на Facebook намират мрежата за полезна и забавна, но не искат да ѝ предоставят твърде много от личните си данни и това е разбираемо. Възможно ли е обаче да скриете нещо от "всевиждащото" око на Зукърбърг? Сайтът Gizmodo дава пример за настройки, които гарантират сигурността ви.

1. Предотвратете вашите харесвания да се превърнат в реклами

От страницата Facebook Settings изберете „Ads“ и след това отворете секцията „Ads with my social actions“. Променете падащия списък в долната част на „No one“.

2. Спрете Facebook да ви проследява извън сайта

На същата Ads страница, под „Ads based on my use of websites and apps“, може да промените опцията, за да виждате реклами, които обаче да не са резултат на това, което харесвате или правите онлайн. Може също така да инсталирате разширението за Chrome и Firefox, наречено Privacy Badger, което ще спира уеб сайтовете да ви проследяват.

3. Изключете приложения на трети страни

Facebook знае какво сте намислили да правите не само от информацията за себе си, която давате на сайта, но и от другите приложения, с които сте свързани или използвате, за да се логнете във вашия Facebook акаунт. За щастие, изключването от тези приложения не е трудно. Отидете на Settings и кликнете Apps, а след това иконата „Remove“ до всяко от приложенията, от които искате да се откажете. Ако вместо това изберете „Edit“, ще може да промените разрешенията за достъп на всяко от приложенията.

4. Скрийте вашия Facebook профил от търсачките

Изберете „Privacy“ от Settings, а след това кликнете върху „Edit“ до „Do you want search engines outside of Facebook to link to your Profile“. Имайте предвид, че може да изминат няколко дни преди промяната да влезе в сила.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички