4 страхотни Facebook трика, които може би не знаете


4 страхотни Facebook трика, които може би не знаете
Снимка: Thinkstock/Guliver

5161

Facebook – повечето от нас го използват всеки ден, правейки едни и същи неща. Потенциалът на социалната мрежа обаче не се изчерпва с писането на статуси и качването на снимки. Представяме ви четири интересни трика, които могат да разнообразят и улеснят времето, което прекарвате там.

Пишете статуси с различен шрифт. Определено ще привлечете вниманието. Отворете уебстраницата Facebook font page changer, напишете статуса си и копирайте и поставете желания шрифт в страницата си в мрежата.

Изненадайте приятелите си с „цензуриран“ коментар. Какво имаме предвид – да напишете коментар под статус на приятел и върху него да поставите черна лента тип „цензура“, за да накарате всички да се чудят какво сте искали да кажете. Става като задържите бутона Alt и после въведете „0173“, след което освободете бутоните и натиснете Enter.

Спрете да бъдете обект на проследяване. Както вероятно знаете, рекламодателите във Facebook имат начини да следят интересите ви и да ви таргeтират с реклами спрямо тях. Социалната мрежа се издържа като позволява това. Ако обаче не желаете да бъде следени, можете да спрете това като си инсталирате опцията Facebook Disconnect, което може да стане чрез браузърите Firefox и Chrome.

Блокирайте досадните предложения за игри от телефона си. На всички ни е писвало от тях. Ето как става – отворете мобилното приложение на Facebook, настинете бутона More в долния десен ъгъл, отидете на Settings в дъното на списъка с опции. Там натиснете Notifications, под секцията How You Get Notificatons натиснете Mobile Push. Последната стъпка е да демаркирате опциите Application Requests и Application Invites.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички