6 начина батерията на телефона ви да издържа по-дълго


6 начина батерията на телефона ви да издържа по-дълго
Снимка: iStock/Guliver

10044

Омръзнало ли ви е батерията на телефона ви да се изтощава толкова бързо? Има няколко неща, които можете да направите, за да издържа тя по-дълго. Ето кои са те според Android Pit.

Използвайте черен тапет

Ако телефонът ви има AMOLED екран (като повечето устройства на Samsung), използвайте тъмен фон. Черният тапет може да увеличи живота на батерията, защото AMOLED екраните осветяват само цветните пиксели. Черните пиксели не са осветени, така че колкото повече черни пиксели имате или колкото по-тъмни пиксели, толкова по-малко енергия е необходима.

Изключете гласовото търсене

Можете да използвате гласа си, за да извършвате действия като търсене, изтегляне на упътвания и създаване на напомняния, това обаче държи телефона ви в постоянна готовност да ви послужи. Разбира се, това става за сметка на батерията.

Отидете в Google settings и натиснете заглавието Voice. На следващата страница изберете „OK Google detection“. В това меню най-добрата опция за живота на батерията би била да премахнете всички полета, но ако сте фен на Google ОК, отметнете само полето „From the Google app“.

Редовно актуализирайте приложенията си

Поддържайте приложенията си актуализирани. Има причина разработчиците непрекъснато да актуализират приложенията си, най-често това е заради оптимизацията на паметта и батерията. Поддържането на актуализирани приложенията означава също, че имате най-добрите налични оптимизации.

Използвайте 'Lite' версиите на приложенията

За да спестите от живота на батерията, да не говорим от мобилните данни, можете да се възползвате от "Lite" версиите на популярните приложения. Те предлагат само основните функции и са предназначени да бъдат по-прости и по-икономични от техните пълни версии. Така например, Facebook и Messenger имат и Lite приложения в Play Store. Skype също. За услуги като Gmail, Twitter и Instagram, които нямат налична Lite версия за изтегляне, може да използвате мобилните им сайтове.

Не използвайте адаптивна / автоматична яркост

Не използвайте автоматичната настройка за яркостта на дисплея. Може да звучи полезно, но обикновено така дисплея е по-ярък от нужното. По-добре е ръчно да зададете яркостта на ниско ниво, но удобно и да го променяте, когато е необходимо. Това е един от най-добрите начини да подобрите живота на батерията, защото екранът е един от най-големите „смукатели“ на батерии.

Изключете вибрацията и хаптичната обратна връзка

Изключете вибрацията. Освен ако наистина нямате нужда от тази допълнителна информираност, изключете вибрационните сигнали за входящи повиквания. Всъщност телефонът ви се нуждае от повече енергия, за да вибрира, отколкото да звъни. Изключете също и хаптичната обратна връзка.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички