6 неща, които да направите, за да работи смартфонът ви по-бързо


6 неща, които да направите, за да работи смартфонът ви по-бързо
Снимка: Pixabay

2914

Не сте доволни от скоростта, с която работи смартфонът ви? Не се тревожете - има начин да я увеличите, пише MakeUseOf. Съветите важат за Android телефони.

1. Почистване на началния екран

Ако телефонът ви има по-бавен процесор или малко RAM, почистването на началния ви екран може да подобри скоростта на работа на вашето устройство. Живите тапети използват ресурси, а уиджитите дори може да продължат да се актуализират във фонов режим.

2. Сменете браузъра

Уеб браузърът по подразбиране на Android е Chrome, който за съжаление използва доста ресурси. Има няколко неща, които можете да направите, за да го подобрите, но по-добро решение е да се премине към изцяло нов браузър. Според някои тестове Puffin е най-бързият Android браузър.

3. Деинсталирайте лошите приложения

Лошите приложения често са виновни за забавянето работата на телефоните ни. Невинаги обаче е ясно кои приложения са най-големите виновници. Знае се, че Snapchat значително забавя Android, докато деинсталирането на официалното приложение Facebook може да направи телефона ви с 15% по-бърз.

4. Изтрийте антивирусния софтуер

Антивирусният софтуер предлага спокойствие на Android потребителите, но той е ненужен и освен това забавя телефонa. За да гарантирате сигурността си, достатъчно е само да инсталирате приложения от официални източници като Play Store или Amazon Appstore.

5. Спрете автоматичното синхронизиране на приложенията

Много приложения се синхронизират автоматично с отдалечен сървър. По подразбиране това се случва на всеки 15 минути. Ако имате твърде много от тези приложения, инсталирани на телефона си, скоро ще затрудните работата му. Проверете графиците за синхронизиране на приложенията си и изберете по-дълъг период или просто изключете синхронизирането и ги актуализирайте ръчно.

6. Рестартирайте редовно

Не е нужно да го правите всеки ден, а само от време на време или когато усетите че телефонът ви започва да работи по-бавно от нормалното. Ако опитате всички тези съвети и нищо не работи, възстановяването на фабричните настройки може да e вашето решение на проблема. Само не забравяйте да архивиратe данните си, преди да започнете с възстановяването на фабричните настройки.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички