6 предимства на старите телефони пред смартфоните


6 предимства на старите телефони пред смартфоните
Снимка: iStock/Guliver

18375

Няма изгледи манията по смартфоните скоро да отшуми. Но въпреки че повечето от нас днес използват 3G или 4G телефони, има и хора, които остават верни на по-старите модели мобилни устройства. Това съвпада с препоръките на специалистите да ползваме обикновен телефон, за да подобрим социалния си живот и се избавим от виртуалната мания да следим по всяко време всичко в интернет. От Mashable ни дават 6 примера за предимства на старите GSM-и пред смартфоните.

1. По-ниски месечни разходи

Освен че старите модели телефони са много по-евтини от смартфоните, месечните планове за тях също са много по-евтини. Помислете само за колко други полезни неща ще можете да похарчите парите си. Това не означава, че няма повече да сте онлайн. Ако имате интернет у дома и в офиса, защо ви е нужен и на телефона?

2. Ще може да се концентрирате върху важните неща от живота

Телефоните и таблетите промениха общуването и вече като че ли никой не си спомня как комуникираше с приятели и познати преди. Това обаче е лошо за взаимоотношенията ни по много причини и все повече хора ще пожелаят то да се промени.

3. Ще опазите здравето си

Изследователи от Държавния университет в Кент са установили, че собствениците на мобилни телефони, които им отделят прекалено много време, имат по-малко успехи, по-висока тревожност и по-ниска удовлетвореност от живота в сравнение с тези, които използват мобилните си устройства по-рядко. Дори след почивка, хората, които са прекарали времето си с любимото си устройство, са по-изнервени и напрегнати.

4. Евтините телефони отблъскват крадците

Ако се притеснявате за вашата безопасност, то имайте предвид, че старите модели телефони направо отблъскват крадците, които за сметка на това се ‘лепят’ като мухи на мед на потребителите със смартфони.

5. Те са за изключително здрави устройства

Когато изтървете смартфона си от 1 метър височина, неговият дисплей ще се счупи в голям брой от случаите, а това на практика означава, че джаджата ви ще бъде неизползваема. Ако обаче вашият стар телефон претърпи подобна злополука, много е вероятно той да продължи да работи добре. Ако все пак се наложи да го смените, по-леко ще преглътнете загубите.

6. Сигурност

Може би най-важната причина, поради която много хора решават да изберат обикновен телефон. Това е начинът да не позволявате на хората да знаят къде сте и какво правите по всяко време на деня или през нощта. А и в случай че загубите телефона си, пак ще спите спокойно, защото този, който го намери, едва ли ще намери кой знае каква информация в него освен контактите ви.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички