6 причини да не си купувате таблет


6 причини да не си купувате таблет
Снимка: Getty Images/Guliver

4924

Изминаха 7 години, откакто Стив Джобс представи на света за пръв път новото си творение iPad. Оттогава до днес таблетите претърпяха много промени във визията, размерите, операционните системи, които използват и т.н. Но големият въпрос днес е дали все още имаме нужда от такъв тип утройство, когато на пазара има много други джаджи, заместващи функциите на таблета, пише MakeUseOf.

Преди да решите да вложите парите си в таблет, вижте тези 7 причини, поради които това би било ненужно.

1. Екраните на телефоните стават все по-големи. Екранът на таблетите обикновено е с размер между 7 и 10 инча. Но последните промени в дизайна на телефоните показват, че скоро те може да достигнат размерите на таблет, което обезсмисля факта да имате и двете. Освен това много от приложенията, които сме свикнали да използваме на мобилните си устройства, не се поддържат от таблетите, което е доста разочароващо.

2. Преносимите компютри стават все по-малки. Едно от големите предизвикателства в сферата на производство на лаптопи е да станат те колкото се може по-компактни и лесни за пренасяне. Най-големите производители се фокусират върху преносими компютри с максимален размер на екрана 11 – 13 инча. За какво ви е таблет, ако имате лаптоп с подобен размер?

3. Батерията на таблетите е по-издръжлива. Въпреки че животът на батерията им може да е значително по-дълъг от този на телефона или лаптопа ви, важно е кое от всички тези устройства ви е най-полезно и наистина ви помага да си вършите работата. Освен това, след като вече измислиха преносимите допълнителни батерии и мобилни зарядни, този проблем не е от първостепенна значимост.

4. Електронните четци за книги (E-book Readers).  Основна функция на таблета е да ви даде възможност за четене на текстове. Но и тази функция вече не е толкова уникална след появата на електронните четци за книги.

5. Таблетът не е най-доброто решение, ако сте любител на игрите. По-големият екран (по-голям от този на телефона) предполага възможност за убиване на времето с видео игри. Ако сте истински фен на игрите обаче няма как да замените PS4 или Xbox например с таблет.

6. "Ще му намеря приложение, когато си го купя". Не се заблуждавайте, че ще стане така, защото няма. Ако не мислите да използвате таблета всеки ден, не си взимайте такъв изобщо. Включвайки го веднъж в седмицата, ще трябва да се борите с хилядите съобщения за предстоящи обновления на системата, които трябва да направите.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички