6 съвета за заснемане на страхотно видео със смартфон


6 съвета за заснемане на страхотно видео със смартфон
Снимка: iStock/Guliver

3676

Смартфоните ни са винаги с нас и по всяко време можем да правим снимки и видеа. Как обаче филмчетата ни да се получат наистина страхотно? Вижте съветите на Pocket-Lint.

1. Правилна ориентация

Нищо не разваля заснетите кадри така както двете черни вертикални ленти от двете страни на видеоклипа. За да избегнете тази аматьорска грешка, не забравяйте да обърнете смартфона в хоризонтална ориентация. Така видеото ви ще стане много по-приятно за гледане на голям екран. Освен това, ще заснемете повече детайли.

2. Рамка

Постарайте се да запълнете изцяло рамката с обекта. Можете също така да го сложите леко извън центъра, за да създадете по- интересна визуална сцена. Тествайте за да разберете как ще изглежда най-добре.

3. Увеличение

Повечето смартфони несъмнено разполагат с цифрово увеличение, но това са само софтуерни трикове, които ще доближат обекта ви, но за сметка на качеството на кадрите. За да увеличите мащаба, докато записвате, без да губите контрастта във видеоклиповете, ще трябва да се доближите вие до обекта си. По принцип винаги трябва да сте колкото се може по-близо до обекта, особено ако снимате лица.

4. Светкавица

Използването на светкавицата придава жълт оттенък на кожата и е причина за ефекта „червени очи“. Днес всички смартфони са оборудвани с LED светлини, които са прекалено ярки и могат лесно да изкривят цветната температура на снимките и пак видеоклипа ви ще е лошо осветен. Ако искате да записвате снимка през нощта, ще трябва да намерите друг източник на светлина.

5. Ефекти

Можете да направите видеоклиповете си още по-забавни, като добавите специални ефекти и звуци. Snapchat е приложение, което ви предоставя такава възможност. След като сте готови можете да запишете клипа си локално на вашето устройство и след това да го споделите с други хора чрез други социални мрежи или SMS. Но ако Snapchat не ви допада по някаква причина, опитайте Instagram. Instagram предлага няколко филтъра и лещи за видеоклипове.

6. Редактиране

Понякога е необходима съвсем малка редакция, за да направите видеоклипа си от „Уау”. За щастие редактирането на видеоклипове е лесна задача дори на мобилно устройство. Без значение дали искате да разделяте или сливате видео файлове или искате да добавите текст или ефекти може да намерите подходящото за това приложение.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички