6-те най-добри алтернативи на Facebook Messenger


6-те най-добри алтернативи на Facebook Messenger
Снимка:

4366

Някои потребители не се доверяват на Facebook Messenger, други не харесват приложението, а трети просто искат да разнообразят начините си на комуникация. Ако се разпознавате в някой от тези три типа, информацията на MakeUseOf е за вас. Сайтът представя най-добрите алтернативи на популярния Messenger, които пак ви позволяват да поддържате контакт с приятелите си от Facebook.

1. Skype

Skype отдавна предлага интеграция във Facebook, така че заедно с възможността да виждате Facebook стена в отделен прозорец, можете също така да разговаряте с вашите контакти на сайта. Трябва само да откриете опцията „Skype Home”. След това кликнете върху линка, за да започнете да свързвате профили.

След като дадете на Skype необходимите разрешения за достъп до вашия Facebook акаунт, контактите ви ще се появят веднага в списъка ви с контакти на Skype. За съжаление, не можете да обедините идентични контакти в един. Skype има версии за Windows, Mac и Linux, както и за различни други платформи и устройства.

2. Pidgin

Pidgin е безплатен и с отворен код софтуер, и заслужава внимание, ако използвате Windows компютър (за съжаление няма опция за Mac или Linux). За да добавите Facebook контакти, отворете в Accounts>Manage Accounts, за да видите списъка с възможни мрежи, към които можете да се свържете. Facebook е една от първите опции

След това следва добавяне на вашето потребителско име в Facebook (това което е в края на http://www.facebook.com/your username), когато отидете на вашата стена, и вашата парола. Добавете желаното от вас име в списъците с контакти и аватар и кликнете върху „Сonnect“. След това изчакайте контактите да се прехвърлят.

3. Adium

Настройването на вашите Facebook контакти на Adium е много проста задача. Просто изберете Facebook от списъка с възможни профили, влезте в профила си и вашите Facebook приятели ще се появят под Facebook Friends.

4. iMessage

iMessage е вътрешната SMS система на Apple, където един потребител на Apple може да изпрати съобщение на друг потребител на Apple безплатно. Но интеграцията с други IM програми не е толкова лесна. Под Preferences > Accounts, въведете вашето потребителско име последвано от @chat.facebook.com. След това вашата Facebook парола. Под „Server Options” използвайте chat.facebook.com като сървър. Оставете останалото празно и кликнете върху „Done“.

5. IM+

Натиснете бутона Connect with Facebook, дайте разрешение на IM + за достъп до вашия акаунт в Facebook и приложението ще изтегли вашите контакти от социалната мрежа.

6. Trillian

Trillian предлага поддръжка за Facebook Messenger, но много потребители съобщават за проблеми с връзката. Възможно е обаче вие да нямате абсолютно никакви проблеми, така че ако сте съществуващ потребител на Trillian, няма нищо лошо да го пробвате и да видите какво се случва.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички