8 страхотни трика във Facebook, които може би не знаете


8 страхотни трика във Facebook, които може би не знаете
Снимка: iStock/Guliver

4174

От години Facebook е неизменна част от ежедневието ни. И все пак възможно е да не знаете всичко всичко за социалната мрежа. Има някои малко известни трикове, които обаче могат да бъдат полезни и забавни в точното време. Ето някои от тях:

1. Ако попаднете на интересни линкове, сайтове, филми, телевизионни предавания или музика, може да ги запазите за по-късно, когато ще имате повече време да им обърнете внимание. За да направите това, кликнете върху функцията „Saved“ вляво от вашия News Feed. В мобилното приложение кликнете върху таба „More“

2. Вместо профилна снимка, Facebook ви дава възможност да използвате видео. То ще бъде виждано от всички, не само от приятелите ви. За да добавите такова, отидете на вашия профил и кликнете на профилната си снимка, след което кликнете „Тake a New Profile Video“ или „Upload Video“ и натиснете „Next“. Кликнете лентата в долната част на екрана, за да изберете картинка за вашето видео и натиснете „Save“ или „Use“.

3. Ако видеата, които се стартират автоматично, ви дразнят, може да деактивирате функцията. Под таба „More“ в мобилното приложение изберете „Videos and Photos“, а след това „Wi-Fi“ или „Never“ за опцията за автоматично възпроизвеждане на видеоклипове през Cellular and Wi-Fi connections. 

4. Facebook ви позволява да създадете кратка автобиография, която ще се появи до другата информация, която сте дали за вас в профила си. Можете да я редактирате по всяко време от профилната си страница от компютъра и мобилното приложение. Можете дори да направите своя автобиография изцяло от емотикони.

5. Можете да видите всички устройства, от които е влизано в профила ви, както и откъде. За целта от мобилното приложение Facebook натиснете върху таба „More“, след това Settings > Account Settings > Security > Active Sessions. Натиснете „Х“, за да се разлогнете отдалечено от всяко устройство или Facebook приложение, което сте влезли. В Security Settings в десктоп версията на Facebook менюто „Where You're Logged In“ ви показва всички активни логвания и ви позволява да ги прекратите.

6. Facebook ще ви уведоми чрез известие или имейл, ако някой се логне в акаунта ви. "Facebook Login Alerts" and "Login Approvals" може да се активира под Security Settings и представлява допълнителен защитен елемент. Под „Settings“ в сайта, кликнете на секцията „Click the Login Alerts“ и изберете по какъв начин искате да бъдете уведомени. Когато сте готови, изберете „Save Changes“.

7. Facebook може да ви покаже всички общи публикации и снимки с ваш приятел. Трябва само да последвате тези стъпки: логнете се във Facebook от сайта, отидете на профилната страница на вашия приятел, след това кликнете до „View Activity Log“, а след това до „See Friendship“. URL адресът на вашия браузър ще стане: facebook.com/friendship/[вашето потребителско име]/[ потребителското име на приятеля ви]. За да видите общите неща между двама ваши приятели, въведете следното в браузъра си: facebook.com/friendship/[ потребителското име на единия ви приятел]/[ потребителското име на другия ви приятел].

8. Можете да създадете албум и след това да добавите някой ваш приятел като сътрудник, така че и двамата да може да качвате снимки в албума. Ако искате да позволите и на други хора да добавят снимки към вашите фото албуми, натиснете „Edit“ в горния десен ъгъл на мобилното приложение на Facebook, докато разглеждате албума, и след това изберете „Allow Contributors“.

Източник: Digital.bg

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички