Акциите на Apple тръгнаха надолу след представянето на "умния" часовник


Акциите на Apple тръгнаха надолу след представянето на "умния" часовник
Снимка: Getty Images/Guliver

1690

"Умният" часовник Apple Watch не впечатли инвеститорите. След представянето му акциите на компанията Apple поевтиняха с 2%.  

Интересът към новия часовник беше голям, тъй като това е първият принципно нов продукт под управлението на Тим Кук. Но подробностите за AppleWatch, изнесени в понеделник, вкл. цени и срокове за излизане на пазара, не убедиха анализаторите, че този продукт ще има влиянието на iPhone. Стига се и до крайни оценки, че смарт часовникът е шамар в лицето на Apple, съобщава Tech News.

Apple Watch ще бъде на пазара от 24 април на цени от 349 долара за най-достъпния модел и от 10 000 долара за луксозен вариант със златно покритие. Анализатор от Pacific Crest Securities определя умния часовник на Apple като най-добрия в света, но се съмнява, че масовият потребител се нуждае от подобно устройство.

Основната функционална ценност на Watch е да предложи удобство при изпълнение на определени действия, без да се налага потребителят да изважда смартфона от джоба си. Но това не е устройство, което ще промени правилата на играта, тъй като хората ще продължат да ползват iPhone, смятат специалистите.

Piper Jaffray счита за ключови предимства на Apple Watch дизайна и марката. Според анализаторите, Watch ще конкурира обикновените часовници, а не други умни часовници.

Очаква се Apple Watch да набира бавно популярност, като повратният момент ще настъпи през последното тримесечие на 2016 г. Прогнозата е, че 55% от продажбите ще се паднат на най-евтиния модел, 45% – на средния и 5% – на най-скъпия.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички