Amazon се споразумя с френските данъчни власти


Amazon се споразумя с френските данъчни власти
Снимка: Getty Images/Guliver

2076

Американската корпорация за онлайн търговия Amazon е сключила споразумение с френските данъчни власти, които по-рано искаха няколкостотин милиона евро за неплатени данъци, предаде AFP.

През 2012 г. френските власти уведомиха френския филиал на Amazon, че трябва да плати над 200 милиона евро глоба за неплатени данъци в периода от 2006 до 2010 г. От корпорацията обясниха, че претенциите на френските власти засягат „разпределението на доходите“ между различните чуждестранни клонове на компанията. Amazon също така посочи, че целият й бизнес във Франция се контролира от Люксембург, където данъчното законодателство не е така строго, както във Франция.

В края на 2017 г. Европейският съюз поиска от Amazon да внесе 250 милиона евро данъци, които не са платени заради използването на данъчни схеми в Люксембург, където са регистрирани двата главни европейски офиса на корпорацията. Тогава еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер поясни, че в течение на много години Люксембург е предоставял необосновани привилегии на Amazon, в резултат на което три четвърти от печалбата от продажби в Европа не са се облагали с данъци.

Според европейските закони данъчните власти на Люксембург имат четири месеца, за да получат от американската корпорация 250 милиона евро неплатени данъци.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички