Apple е първата компания, чиято стойност надхвърли 700 млрд.долара


Apple е първата компания, чиято стойност надхвърли 700 млрд.долара
Снимка: Gettyimages

559

Пазарната стойност на компанията Apple надмина 700 млрд.долара, което се случва за първи път в историята. Успехът идва благодарение на поскъпването на акциите на гиганта.

Цената на акциите на Apple скочи с близо 1% в сутрешната търговия до 119,75 долара в 15,25 ч по Гринуич, с което пазарната й капитализация достигна около 701,7 млрд. долара, предаде АФП.

Производителят на iPhone и iPad е до момента най-скъпата компания в света по пазарна стойност, изпреварвайки значително Exxon Mobile (403 милиарда долара) и Microsoft (394 милиарда долара).

Инвеститори и анализатори са оптимисти в началото на празничния шопинг сезон, като очакват силни продажби за Apple в този период, който започва в САЩ в четвъртък с Деня на благодарността. "Смятаме, че звездите са добре наредени за Apple, така че тя ще свети ярко този празничен сезон", заяви анализаторът Брайън Уайт. Той очаква силно търсене на новите модели iPhone и подобрената линия iPad-и.

Освен това Apple пусна новата си система за мобилни плащания, която позволява на потребителите на пазаруват стоки от някои магазини с едно кликване върху iPhone-а. Компанията работи и по умен часовник, който ще бъде показан догодина.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82243
  • GBP
    1
    2.27435
  • JPY
    100
    1.16892
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички