Apple няма да обединява MacBook и iPad


Apple няма да обединява MacBook и iPad
Снимка: Getty Images/Guliver

2080

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук отрече слуховете, че компанията планира да обедини лаптопа MacBook и таблета iPad в едно устройство и така да погребе персоналния компютър в познания му досега вид. Това съобщава The Independent.

По думите на Кук Apple ще продължи да предлага най-добрия в света таблет и най-добрия Mac. Опитът да се обединят тези устройства изисква различни компромиси, а нашите потребители не искат това, казва CEO-то.

Миналата седмица няколко издания цитираха думи на Тим Кук за смъртта на персоналните компютри, които според наследника на Стив Джобс ще бъдат заменени от таблетите. В интервю за The Daily Telegraph шефът на Apple заяви, че много хора се чудят защо трябва да купуват персонален компютър. „Защо днес ви е необходим РС?”, попита риторично Кук.

The Independent уточнява, че под персонални компютри Тим Кук има предвид изключително РС-тата, които работят под управление на операционна система Windows. Той твърди, че Mac и PC не са от една категория.

Шефът на Apple е уверен, че на MacBook и iPad е отредена отлична съдба и че продажбите на тези два устройства няма да намалеят в бъдеще.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички