Apple сключва сделка с китайски технологичен гигант?


Apple сключва сделка с китайски технологичен гигант?
Снимка:

521

Американската компания Apple е близо до сключването на сделка с китайския монополист China Mobile за продажба на айфоните си чрез него, твърдят запознати източници, цитирани от Bloomberg. Засега преговорите се водят в тайна и не се очаква за тях да се разбере повече информация на 10 септември, когато Apple ще представят новия си айфон.

China Mobile предоставя мобилни и Интернет услуги на близо 740 милиона потребители в Поднебесната империя. Осъществяването на сделка с компанията би означавало подобрение на ръста на продажбите на Apple, които в последните месеци вървят надолу. Само в Китай през второто тримесечие на годината те се сринаха с 14 на сто, тъй като местни производители предложиха на пазара подобни на айфона устройства на по-ниски цени.

До момента нито от Apple, нито от China Mobile са коментирали евентуалното сътрудничество помежду им.

Напоследък американската компания се чувства все по-застрашена от конкурента си от Южна Корея Samsung. На 10 септември обаче ще бъде представен новият айфон, който ще се продава на по-ниска цена и от дружеството се надяват, че това ще компенсира загубите им. Китай е един от най-важните пазари за Apple, като през изминалата година тя е спечелила 25 млрд.долара на него.

Акциите на компанията на борсата в Ню Йорк последно се покачиха с по-малко от 1 на сто до 498.22 долара за акция. От началото на годината досега поевтиняването на акциите на фирмата е 6,4%.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички