Apple спира допълнителното производство на iPhone XR


Apple спира допълнителното производство на iPhone XR
Снимка: iStock/Guliver

3024

Технологичният гигант Apple прекратява допълнителното производство на един от последните си смартфони - iPhone XR, поради по-слабо от очакваното търсене. Това предава японската агенция Nikkei, цитирана от Reuters.

Компанията е предупредила поддоставчиците си Foxconn и Pegatron да прекратят плановете си за допълнителни производствени линии за сглобяването на телефона. По-малката фирма Wistron пък е била инструктирана да е в готовност за спешни поръчки, макар че едва ли ще получи такива.

„Foxconn първо подготви почти 60 производствени линии за модела XR на Apple, но напоследък използва само около 45 производствени линии, тъй като най-големият ѝ клиент заяви, че не се нуждае от толкова голямо производство за момента“, казва източникът на Nikkei.

На събитието за представянето на новите модели iPhone през септември Apple показа по-евтиния вариант iPhone XR, направен от алуминий, както и други два модела – XS и XS Max.

Преди пет години Apple намали производствените поръчки за пластмасовия си iPhone 5C месец след представянето му, захранвайки спекулациите за слабо търсене на модела.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания предупреди миналата седмица, че продажбите през критично важното празнично тримесечие вероятно ще се окажат под прогнозите на Wall Street.

От Apple са отказали да коментират темата пред Reuters. От Foxconn и Pegatron пък са заявили, че няма да дискутират отделни клиенти.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички