Асен Василев: Технопаркът беше рисков проект


Асен Василев: Технопаркът беше рисков проект
Снимка:

619

Влизайки в проекта за Технопарка, той беше рисков. Излизайки, беше планиран, съвсем ясно бяха направени паричните потоци за проекта. На базата на това се взе решение точно каква да бъде сумата, която да влезе от държавната компания в Технопарка. Затова се случи в края на мандата на служебното правителство, а не в началото. Това заяви икономическият министър от служебния кабинет Асен Василев пред Нова телевизия.

Вчера Технопаркът в София бе споменат от депутата от БСП Румен Петков като „поразии, свършени от служебното правителство”. По думите на Асен Василев обаче проектът е заложен още преди четири години, като до преди година не е имало компания, която да се заеме с него, нито управител.  

Тоест, реално Технопарка, благодарение до голяма степен на усилията на президента, тръгна като проект доста бързо да се развива. По време на служебното правителство се прехвърлиха и последните имоти, които трябваше да се прехвърлят, за да може да стане Технопарка. Крайният срок за усвояването на парите е декември 2015 г., а не септември т.г.:, обясни Василев.

По думите му проектът не трябва да се мисли като проект за изграждане на офис сгради, а идеята да се помогне на индустрията за дейности, които всяка фирма по отделно не може да прави.

В ефира на Нова тв се включи и Румен Петков.„Аз никога не съм коментирал от какво се изхранва семейството на г-н Захариев. И е добре, ако той наистина не е ангажиран с предварително проектиране, без какъвто и да е формален ангажимент, на Технопарка. Второ, факта, че г-н Василев обвини президента Росен Плевнелиев и предишното правителство на Борисов в некомпетентност, непрофесионализъм и незаинтересованост към Технопарка, е едната страна на въпроса. Но също така е факт, че служебното правителство, единственото, което направи за Технопарка е залагането на 7-те милиона, които правителството на г-н Орешарски трябваше да плати и то не съвсем ясно от обществена точка защо. Не са лев, не са два”, заяви Петков.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички