БАИ не успяла да усвои 12 млн.лв.


БАИ не успяла да усвои 12 млн.лв.
Снимка:

1338

При предишното си ръководство Българската агенция за инвестиции (БАИ) не е успяла да усвои повече от 12 млн.лв. по Оперативна програма „Конкурентоспособност”. Това съобщи новият председател на Агенцията Светослав Младенов, цитиран от БНР, предаде КРОСС.

От думите му стана ясно, че от Агенцията са поискали да бъде разсрочено усвояване на парите и дори е било получено разрешение за 4 месеца. С цел да не бъдат изгубени дванайсетте милиона, започва осъществяването на активна регионална програма, обясни Младенов.

"Интересуват ни инвеститори с дългосрочни планове - планират периодът на инвестицията да е минимум 10 години и да има намерение за умерено начало, но по-трайно, свързано с повече заетост - това е моделът на идеалния инвеститор", заяви още той. Новият шеф на БАИ съобщи, че се водят преговори с двама нови инвеститори от Швейцария и от Германия и засягат изработване на компоненти за автомобили.

Основна цел на Агенцията за инвестиции е популяризиране на бизнес климата и инвестиционния климат в България, обясни Младенов. Усилията на агенцията ще са насочени към регионални кметове и областни управители, които да предоставят съдействие за инвестиционни проекти, както и към Министерството на икономиката, Военното министерство и съответно други министерства, които разполагат с проекти, за да може да бъде изготвен т.нар. "Инвестиционен каталог" на България, който да бъде издаден в рамките на месец и половина.

Приоритет на БАИ ще бъде и подобряването на комуникацията с висшите училища.

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички