Безпрецедентна производителност в новите супербързи x86 сървъри на FUJITSU


Безпрецедентна производителност в новите супербързи x86 сървъри на FUJITSU
Снимка: FUJITSU

2428

Fujitsu представи своята нова генерация PRIMERGY M5 сървъри, както и второто поколение PRIMEQUEST сървъри. Всички те са снабдени с новата NVRAM памет на Intel -Intel® Optane™ DC persistent memory, която подобрява значително производителността на машините. При този тип памети данните стоят много по-близо до процесорите, като така се намалява времето за прехвърляне на данни между процесите на обработка и съхранение. Намаляването на латентността на системата ускорява изпълнението на критичните работни процеси, от облачни услуги до собствени (on-premise) бази с данни. Благодарение на технологията за енергонезависима RAM памет, новите машини на японския технологичен гигант осигуряват супер бърза обработка на данни, при което приложенията извличат полезната информация за много по-кратко време, дори когато говорим за огромни количества от данни.

Новите PRIMERGY и PRIMEQUEST сървъри са базирани на пионерската работа на Fujitsuпо проекта NEXTGenIO, който е част от най-голямата програма за научни изследвания и иновации на Европейския съюз –Хоризонт 2020. Проектът е ръководен от EPCC (центърът за суперкомпютри към Университета на Единбург) и има за цел да тласне напред производителността на системите за високопроизводителни изчисления (HPC systems) и да отвори вратата към т. нар. Exascale изчисления, които са 1000 пъти по-бързи от сегашните Petascale системи. NEXTGenIO използва разработената от Intel т.нар. „енергонезависима постоянна памет“. Fujitsu е отговорен за хардуерния прототип с помощта на енергонезависимата памет Intel® Optane™ DC и системния софтуер (например BIOS, драйвери, и т.н.), с цел да се намалят затрудненията, причинени от относително слабите скорости на четене и запис на данни от паметта, известни като входно-изходни операции за секунда (IOPS), в сравнение със скоростите за обработка. Успехът на този проект на ЕС спомогна за въвеждането на тези безпрецедентни входно-изходни (I/O) възможности в PRIMERGY х86 и PRIMEQUEST сървърите на Fujitsu.

„Предприятията разглеждаха необходимостта да управляват и съхраняват огромни потоци от данни като неудобство, но вече започват да осъзнават огромния им потенциал, който просто трябва да бъде отключен. С непрестанния напредък на технологиите, който доближава тези огромни масиви от данни до сървърните процесори, можем да ускорим времето за получаване на информация, като гарантираме, че нашите клиенти могат да извлекат по-големи от всякога ползи от натрупаните данни. Този скок във възможностите също така отваря вратите за развитието на иновативни приложения“, заяви Оливие Делашапел, Ръководител Category Management, Fujitsu EMEIA.

Подобренията в производителността вече могат да бъдат видяни и от резултатите на няколко независими измервания. Сървърът PRIMERGY RX2540 M5чупи два рекорда в теста на VMware VMmark, който мери производителност, възможности за надграждане и консумация на енергия по едно и също време на платформите за виртуализация. В допълнение на това, системата PRIMERGY RX4770 M5, снабдена с Intel® Optane™ DC постоянна памет,постигна изключителни резултати при изпълнението на SAP Business Warehouse, edition for SAP HANA®Standard Application Benchmark Version3 с общо 9,1 милиарда първоначални записа. Така освен отлична производителност, клиентите получават тройно по-голям капацитет памет и драстично намаляват времето за рестартиране на техните бази данни. Това нагледно демонстрира новите възможности на вградените в паметта бази данни и новите конфигурации между памет и съхранение с модулите за постоянна памет на центровете за данни (data center persistent memory modules -DCPMM).

Двете системи PRIMERGY RX4770 M5 и PRIMERGY RX2540 M5 поставят рекорди и при тестовете SPECjbb2015, където се оценява производителността и възможностите за надграждане на системи, които работят с бизнес приложения в Java среди (Java business application environments).

Последващите ъпгрейди на системата позволяват на новата генерация PRIMERGY M5 и втората генерация на PRIMEQUEST 3000 сървъри да поддържат повече потребители едновременно, както и повече виртуални машини на система. Следователно бизнесът може по-бързо да разширява приложенията, които предоставя на виртуалните инфраструктури, като предоставя повече услуги на своите клиенти и подобрява тяхното качество.

PRIMERGY и PRIMEQUEST сървърите се поддържат и от Fujitsu’s Software Infrastructure Manager(ISM), който дава контрол и видимост над целия център за данни на организацията –от сървъри, системи за съхранение на данни, мрежи и софтуер за управление на облачни инфраструктури,до захранване и охлаждане с помощта на интуитивен потребителски интерфейс. Новото поколение сървъри се предлагат с безплатна версия ISM Essential, която осигурява мониторинг на конвергираната инфраструктура, както и съществени функции за управление на сървъра.

Цена и наличности

Цената зависи от региона и конфигурацията. Новите PRIMERGY и PRIMEQUEST сървъри могат да бъдат поръчани от партньорската мрежа на Fujitsu, както следва:

- PRIMERGY RX2530M5, RX2540M5, RX4770M5, CX 2550 M5, CX2560 M5, CX2570 M5 и сериите PRIMEQUEST 3000вече могат да бъдат поръчвани.

- PRIMERGY RX2520M5иTX2550 M5 ще бъдат поръчваеми от юни 2019 г

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички