Безуханова към младите: Приемете България за кауза


Безуханова към младите: Приемете България за кауза
Снимка:

781

Човек може да прави значими неща, ако знае в какво е добър. Много е важно точно вие, хората, които сте получили друг шанс и друго образование, да осъзнаете какви са вашите таланти и насоки в живота, за да бъдете успешни хора!

  С тези думи  Саша Безуханова, директор направление „Публична администрация” в Хюлет-Пакард за Развиващи се пазари, откри първия дискусионен панел на провеждащия се днес кариерен форум „Кариера в България. Защо не?“.

Организаторите на форума са се фокусирали изцяло във включването на младите хора, завършили в чужбина, към различни социални каузи.

Интер Експо Център днес среща млади и амбициозни момчета и момичета, твърдо решили да се реализират в родната си страна и корпорациите лидери в бизнеса.

Икономиката на България днес е такава именно заради нашата генерация, с всичките й кривини, които вие критикувате – продължи обръщението си към младите Безуханова. 

Вие обаче имате шанса, че сте образовани в чужбина, имали сте контакти с хора от цял свят и можете да създадете една нова България! Можете да реализирате мечтите си в съюз с големите корпорации, защото средата днес го позволява. Успехът днес има две измерения – креативността, възможността да твориш и доброто разбиране на стандартите за световно развитие. За да се реализирате в стандартите на този процес вие сте най-добре екипираните хора, каза тя.

Приемете България за кауза, това е единственият начин заедно да бъдем успешни. Ние заедно трябва да се погрижим България да има справедлива оценка отвън, защото няма как да правиш петзвездна кариера в двузвездна дестинация! Това е обща наша задача. Имайте самочувствие да правите това, което е важно лично за вас, независимо че може да ви изглежда утопично или нереално. Не търсете бърза кариера. Всички имат нужда от пари и време, но не правете компромиси с изконните ценности. Единственият начин да успеете в живота и да бъдете щастливи хора е да се занимавате с нещата, които истински обичате! Обичайки себе си, ще създавате добри съюзи и не забравяйте, че България трябва да е наша обща задача!, продължи Безуханова.

Събитието бе открито от президента на Република България Росен Плевнелинев, който посочи, че според статистиката днес има над 25 000 български студенти в чужбина.

Аз искам българската държава да се интересува от тях, да има база данни за тях, да поддържа контакт с тях. Аз се боря за една модерна и успяваща България, регионален лидер, но и уютен дом за българите – добро име в Европа и по света. Съзнавам обаче, че икономическото развитие е в основата на всяко друго развитие и затова искам да създадем най-добрата бизнес среда в Югоизточна Европа! С целенасочени усилия и с потенциала на младите хора категорично можем да го постигнем, каза Плевнелиев.

Днешният форум в Интер Експо Център се доказа като успешна инициатива, която със сигурност ще реализира множество успешни кариери в страната ни.

 

 

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички