Бизнес версията на Skype излиза в средата на месеца


Бизнес версията на Skype излиза в средата на месеца
Снимка: Getty Images

1462

Приложението за комуникация Skype for Business ще бъде пуснато на 14 април. Това съобщи в блога си компанията Microsoft, която е собственик на Skype.

Корпоративни клиенти, използващи Lync Online в състава на Office 365 ProPlus, Office 365 Business Premium или Office 2013, ще получат новото приложение в рамките на стандартното месечно обновление.

Skype for Business ще замени приложението Microsoft Lync (известно по-рано като Office Communicator), което поддържа гласови разговори и видеоконференции.

Бизнес версията на Skype няма да получат клиенти, които ползват Lync Server на собствени сървъри – те ще продължат да ползват настолното приложение Lync. Системните администратори ще могат да изберат дата за преход към Skype for Business чрез настройките на обновлението.

Основното нововъведение  в Skype for Business е десктоп интерфейсът, който ще замени остарелия интерфейс на Lync. Добавени са също някои функции, които липсват в Lync – например, преглеждане на прикачен файл, преди да бъде изпратен.

Интерфейсът на Skype for Business комбинира елементи от десктоп приложението Skype и Lync. Така например, от Skype са заимствани цветовата гама, звуците, изображенията и емотиконите, а от Lync – структурата на списъка с контакти и елементите на управление, какъвто е панелът Quick Actions за бърз избор на действия с контактите.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82243
  • GBP
    1
    2.27435
  • JPY
    100
    1.16892
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички