BlackBerry представи първия си смартфон, работещ с Android


BlackBerry представи първия си смартфон, работещ с Android
Снимка: Getty Images

2603

BlackBerry представи официално първия си смартфон под управление на операционна система Android. Моделът Priv (съкращение от privilege и privacy) ще излезе на пазара към края на годината. Това съобщи в блога си Джон Чен, главен изпълнителен директор на канадската компания, предаде TechNews.

BlackBerry е нова компания, с нов живот, която ще продължи да удивлява клиентите и пазара, заяви Чен, като уточни, че Priv е само поредна стъпка по новия път.

На сайта на производителя липсва подробна информация за техническите параметри на BlackBerry Priv. Известно е, че слайдерът има 5,4-инчов екран с резолюция 2560х1440 пиксела (плътност 537 ppi), процесор с шест ARM ядра Qualcomm Snapdragon 808, 3GB оперативна памет и 32GB флаш памет с възможност за разширение с карти.

Устройството работи с последна версия Android 5.1.1 Lollipop и разполага с две камери – основна с резолюция 18MP, оптична стабилизация, подобрено фокусиране и поддръжка на 4К видео и предна камера за селфи с резолюция 5MP.

По думите на Джон Чен Priv включва технологии за сигурност, разработени от BlackBerry, както и характерната за устройствата на компанията механична клавиатура. Моделът е разработен в партньорство с Google. Цената на Priv все още не е обявена.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички