Броени дни до старта на Световната седмицата по предприемачество


Броени дни до старта на Световната седмицата по предприемачество
Снимка:

592

Силен тласък за предприемачеството в страната се очертава през ноември. Броени дни остават до старта на Световната седмицата по предприемачество. 

Глобалната инициативата се отбелязва от Джуниър Ачийвмънт България за пета поредна година у нас. Тази година седмицата ще бъде отбелязана в България със 135 инициативи в близо 70 населени места в страната.

От 12 до 22 ноември ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в над 100 учебни заведения в страната.

Над 5 000 ученици се очаква да се включат във всички инициативи. Представители на бизнеса и местната власт ще влязат в ролята на гост-лектори в откритите уроци. Заедно с учениците те ще обсъдят възможностите и проблемите при стартирането и управлението на бизнес.

Участниците в иновационните лагери ще имат за задача да намерят решение на казус, зададен от Джуниър Ачийвмънт България. Разделени в отбори, учениците ще трябва да предложат създаването на нов продукт и да разработят план за успешното му лансиране на пазара. Жури, съставено от учители, родители и професионалисти от бизнеса, ще оценява екипната работа на отборите.

Откриването на активностите ще се състои в понеделник, 12 ноември, от 10.00 часа в 119 СОУ „Академик Михаил Арнаудов“ (ул. „Латинка“ 11, София). Символичният старт на инициативата ще бъде даден от заместник-министъра на образованието, младежта и науката г-жа Милена Дамянова.

Партньори на седмицата по предприемачество са Franchising.bg, StartUP и Sofia Architecture Week.

Припомняме, че утре и в събота (9 и 10 ноември) стартира изложението Franchising Expo 2012. Над 60 предложения за стартиране на нов бизнес се представят в рамките на форума.

В рамките на Седмицата ще се състои и предприемаческа конференция под надсловБългария – Силициевата долина на Балканите”.

През 2011 г. Световната седмица по предприемачество беше отбелязана в 123 държави с участието на над 7,5 млн. души.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички