Брюксел прави отчаян опит да спаси АСТА


Брюксел прави отчаян опит да спаси АСТА
Снимка:

631

Споразумението за борба с фалшификациите (АСТА) не представлява наказателна мярка срещу частни лица за незаконно сваляне на информация от интернет.

Това обяви в понеделник Европейската комисия в опит да спаси ратифицирането на споразумението от страните членки на ЕС и от Европейския парламент, съобщи Франс прес.

В края на този месец европейският комисар за търговията Карел де Гухт ще пледира в полза на АСТА пред Европарламента, но каузата изглежда доста компрометирана, признават службите на ЕК.

Не намирам споразумението за особено добро в настоящия му вид. Не смятам, че ще имаме напредък с него в сегашната му форма, заяви председателят на ЕП Мартин Шулц, определяйки го като небалансирано.

Международното Търговско споразумение за борба с фалшификациите АКТА (Anti-Counterfeiting Trade Agreement - АСТА) беше подписано на 26 януари в Токио от 22 от 27-те страни в ЕС, припомня БТА.

Подписването му предизвика вълна от протести, особено в бившите комунистически страни, и мобилизира интернет потребителите, които приемат текста като тежко посегателство върху свободите им.

Ако един от ключовите участници в договарянето на споразумението се оттегли, това ще има много сериозни последствия, обясниха европейските преговарящи. Ако една от страните в ЕС или ЕП го отхвърли, то ще бъде изоставено, отбелязва АФП.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички